×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

DESTEK VE GÜVENLİK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Güvenlik Hizmetleri

5188 Sayılı Özel Güvenlik Kanununun 7. Maddesi’ne göre Özel Güvenlik Görevlilerinin Yetkileri şunlardır;

• Koruma ve güvenliğini sağladıkları alanlara girmek isteyenleri duyarlı kapıdan geçirme, bu kişilerin üstlerini dedektörle arama, eşyalarını X-ray cihazından veya benzeri güvenlik sistemlerinden geçirme,
  • Toplantı, konser, spor müsabakası, sahne gösterileri ve benzeri etkinlikler ile cenaze ve düğün törenlerinde kimlik sorma, duyarlı kapıdan geçirme, bu kişilerin üstlerini dedektörle arama, eşyaları X-ray cihazından veya benzeri güvenlik sistemlerinden geçirme.
  • 1412 Sayılı Ceza Muhakemeleri Usulü Kanununun 127 nci maddesine göre yakalama ve yakalama nedeniyle orantılı arama.
  • Görev alanında, haklarında yakalama, tutuklama veya mahkumiyet kararı bulunan kişileri yakalama ve arama.
  • Yangın, devrem gibi tabii afet durumlarında ve imdat istenmesi halinde görev alanındaki iş yeri ve konutlara girme.
  • Genel kolluk kuvvetlerine derhal bildirmek şartıyla, aramalar sırasında suç teşkil eden veya delil olabilecek yada suç teşkil etmemekle birlikte tehlike doğurabilecek eşyayı emanete alma.
  • Terk edilmiş ve bulunmuş eşyayı emanete alma.
  • Kişinin vücudu veya sağlığı bakımından mevcut bir tehlikeden korunması amacıyla yakalama.
  • Olay yerini ve delilleri koruma, bu amaçla Ceza Muhakemeleri Usulü Kanununun 157.maddesine göre yakalama.
  • Türk Medeni Kanunun 981.maddesine, Borçlar Kanununun 52.maddesine, Türk Ceza Kanunun 49.maddesinin birinci fıkrasının (1) ve (2) numaralı bentlerine göre zor kullanma.

GÜVENLİK ŞEFLİĞİ’NİN GÖREVLERİ:

Çankaya Üniversitesi Kampüsü ve Ek Birimlerin emniyet ve güvenliğinin sağlanması ve önlemlerin alınması;

KİMLİK KONTROLÜ VE ZİYARETÇİ UYGULAMASI:

• Öğrencilerimize giriş kapılarında kimlik kontrolü yapılır.
  • Giriş kapılarında misafirlere ziyaretçi uygulaması yapılır.
  • Gelen misafirlere geçerliği kimlik belgesi karşılığı ziyaretçi kartı verilir. Ziyaretçi ziyaret süresince kartı sol yakasında taşır.
  • Ziyaretçinin görüşeceği birim ile telefonla görüşülerek ziyaretçi yönlendirmesi yapılır.
  • Öğrencilerimize gelen ziyaretçiler giriş kapısında öğrencilerimizin nezaretinde kampüse giriş yaparlar.

ÇEVRE VE BİNA GÜVENLİĞİ:

• 24 saat güvenlik hizmeti verilmektedir.
  • Kampüs alanı tel örgü ile çevrilidir.
  • Gece ve gündüz devriye gezen güvenlik personeli güvenlikle ilgili görülen aksaklıklara anında müdahale eder.
  • Akşam Üniversite dış kapıları kilitlenerek giriş ve çıkışlar kontrol altına alınır.
  • Gece Tom kontrol sistemiyle sürekli devriye gezilerek, özellikle ölü noktalar, çalışma ofisleri, laboratuarlar, derslikler, Konferans Salonu, Spor Salonu, Kütüphane, Stüdyo gibi yerlerin kapı ve ışıkları sürekli kontrol edilir.
  • Yangın çıkma ihtimaline karşı “yangın söndürme cihazı” ve “yangın muslukları” sürekli kontrol edilmektedir.
  • Yangın, deprem, su baskını vb. doğal afetler için koruma ve kurtarma ekipleri görevlendirilmiştir
  • Kampüs girişleri ve çevre güvenlik kameralarıyla kontrol altına alınmıştır

KAMPÜS İÇİ TRAFİK DÜZENİ:

• Kampus içerisinde Akademik ve İdari Personel ile Öğrencilerimize ayrılmış otopark mevcuttur.
  • Akademik ve İdari Personel ile Öğrenci araçlarına Destek ve Güvenlik Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı Güvenlik Şefliği birimi tarafından “Araç Tanıtım Pulu” (sticker) verilir.
  • Stickerler ücretsiz olup, Araç Ruhsatı, Ehliyet ile Akademik ve İdari Personel veya Öğrenci kimliği beyanını müteakip verilir.
  • Kampüs trafik kurallarına uymayanlar hakkında cezai müeyyide uygulanır
  • kampüs içinde hız limiti 30 km/saattir
  • Kampüs trafik düzeni tek yön olarak işler.

SPOR MÜSABAKALARI, KONFERANS, ŞENLİK:

• Üniversitemizde yapılan çeşitli aktivitelerde güvenliği Kor.ve Güv.Memurları sağlar.
  • Spor Müsabakalarında ziyaretçilerin giriş ve çıkışları takip edilir.
  • Üniversitemizde şenlikler süresince kampüse araç alınmaz. Komisyon kararı ile dışardan ziyaretçilerin kampüse alınıp-alınmaması kararlaştırılır.
  • Konferansa gelen konukların davetiyeleri kontrol edilir.

Güvenlik Şefliği, Şube Müdürü’nün ve Genel Sekreterliğin verdiği diğer işleri ve görevleri yapar.

Destek Hizmetleri

Çankaya Üniversitesi Merkez Kampüs ve Balgat Kampüsünde olmak üzere ilgili birimimiz her iki yerleşkede faaliyet göstermektedir. En iyi hizmet sunma anlayışı çerçevesinde, Çankaya Üniversitesi bünyesinde çalışan İdari ve Akademik Personel ile Öğrencilerimize, hijyen ve kaliteli temizlik hizmeti sunmayı amaçlamaktadır.

Üniversitemizin iç ve dış çevre temizliğini sağlamak, görev ve yetki alanlarımız dahilindeki iş ve işlemleri çağın gereklerine uygun, hızlı, güvenli ve verimli bir şekilde uygulamaktadır.

Üniversitemizde temizlik hizmetlerinin yerine getirilmesi sürecinde yeterli, kaliteli ve etkin bir biçimde hizmetlerin aksatılmadan yürütülebilmesi kapsamında, yüklenici firmaların hizmet alanlarıyla ilgili denetim ve kontroller yapılarak sözleşme hükümlerinin uygulanmasını sağlamaktadır. Destek hizmetleriyle ilgili ayrıntılı bilgiler hizmetlerimiz sayfasından ulaşabilirsiniz…